Geroerbakte spinazie met knoflook & hazelnoten
Een oude vertrouwde groente, maar een nieuwe manier om 'm te bereiden.
230 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 tenen
2 el
1 tl
800 g
60 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2016 nr. 08 - Nieuw Italiaans
Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rozemarijn 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Blijf goed omscheppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Schep de spinazie op een platte schaal en verdeel de hazelnoten erover.
- combinatietipLekker met gebakken vis.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Geroerbakte spinazie met knoflook & hazelnoten
Een oude vertrouwde groente, maar een nieuwe manier om 'm te bereiden.

bijgerecht
4 personen
230 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rozemarijn 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Blijf goed omscheppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Schep de spinazie op een platte schaal en verdeel de hazelnoten erover.
combinatietip:Lekker met gebakken vis.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
1 tl gedroogde rozemarijn
800 g wilde spinazie
60 g hazelnoten




