Ge­roer­bak­te spi­na­zie met ro­de ui en knof­look

Ja, je wordt er groot en sterk van. En dit spinaziegerecht staat ook nog eens héél snel op tafel.

(18) waardeer
bijgerecht Ja, je wordt er groot en sterk van. En dit spinaziegerecht staat ook nog eens héél snel op tafel. 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Snijd de knoflook fijn en voeg toe. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met de nootmuskaat, het citroensap, peper en eventueel zout. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas, het gerecht is dan niet meer veganistisch.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Geroerbakte spinazie met rode ui en knoflook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roer­bak­te spi­na­zie met ro­de ui en knof­look

1
1
  • 2 rode uien
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de ui.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 800 g wilde spinazie
  • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
  • 1 el citroensap

Voeg de spinazie in delen toe aan de ui en laat slinken. Breng op smaak met de nootmuskaat, het citroensap, peper en eventueel zout. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas, het gerecht is dan niet meer veganistisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.