bewaar
Spinazie-ui-wokschotel
Spinazie-ui-wokschotel
bewaar

Spinazie-ui-wokschotel

Dit bijgerecht kun je ook prima als lunch eten. Laat de spinazie dan eventueel niet helemaal slinken.

10 min. bereiden
170waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

250 g

cherrytomaten

600 g

verse spinazie

1 tl

gemalen chilipeper

Dit bijgerecht kun je ook prima als lunch eten. Laat de spinazie dan eventueel niet helemaal slinken.

Aan de slag

Snijd de ui in ringen en de knoflook in fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Halveer ondertussen de tomaten en voeg samen met de knoflook toe aan de ui. Bak 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met de chilipeper en eventueel zout.

combinatietipLekker met gnocchi (het gerecht is dan niet meer glutenvrij) en Catalaanse braadworstjes (schaal 270 g). Het gerecht is dan niet meer veganistisch.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.