bewaar
Roergebakken spinazie met pijnboompitten
Roergebakken spinazie met pijnboompitten
bewaar

Roergebakken spinazie met pijnboompitten

20 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 el

traditionele olijfolie

700 g

koelverse aardappelschijfjes

50 g

pijnboompitten

½

citroen

900 g

verse spinazie

4

vegetarische hamburgers

2 tenen

knoflook

6

zongedroogde tomaten in olie

Aan de slag

1

Verhit ⅜ van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit.

2

Verhit ⅜ van de olie in een wok en voeg de spinazie in gedeelten toe en laat al omscheppend slinken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de hamburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin. Pers de knoflook boven de spinazie. Voeg het citroensap en -rasp toe en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de spinazie met de pijnboompitten.

3

Snijd de tomaten heel fijn. Verdeel de hamburgers over borden en schep op elk de fijngesneden tomaten. Serveer de spinazie en de aardappelschijfjes ernaast. Bestrooi de aardappelschijfjes met zout.