bewaar
Couscoussalade met peterselie
Couscoussalade met peterselie
bewaar

Couscoussalade met peterselie

20 min. bereiden
1 uur wachten
112waarderingen

Ingrediënten

6 personen

250 g

couscous

30 g

verse peterselie

8 g

verse munt

6

zongedroogde tomaten in olie

2 tenen

knoflook

4 el

zongedroogde tomaten in olie

4 el

traditionele olijfolie

1

citroen

Aan de slag

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de couscous tot lauw afkoelen en roer regelmatig los met een vork.

2

Snijd de peterselie, munt en tomaten fijn. Pers de knoflook. Schep de peterselie, munt, knoflook, tomaten, tomatenolie en de olijfolie erdoor. Pers de citroen uit en breng de salade op smaak met het sap, peper en zout. Laat de smaken ca. 1 uur intrekken. Serveer op kamertemperatuur.

combinatietipLekker bij o.a. Turkse kebab en Italiaanse Quornburgers (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).