Couscoussalade met kip en peterselie

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g kipkluifjes
- 317 g Marokkaanse couscous (pakket)
- 3 el amandelschaafsel
- 1 citroen
- 3 el traditionele olijfolie
- 40 g verse platte peterselie (bakje à 20 g)
- 3 bosuien
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kipkluifjes op het bakpapier en wrijf ze in met de couscouskruiden (uit het pakket). Bak ze in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Bereid ondertussen de couscous en de rozijnen (uit het pakket) volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag het amandelschaafsel in 2 min. bruin. Breng op smaak met zout en laat afkoelen op een bord. Pers de helft van de citroen uit, snijd de rest in smalle partjes. Meng de olie met het citroensap en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de peterselie grof en de bosui in ringetjes.
- Schep de dressing, bosui en de helft van de peterselie door de couscous. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Bestrooi vlak voor het serveren met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie. Serveer met de kip en citroenpartjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Couscoussalade met kip en peterselie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscoussalade met kip en peterselie
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 500 g kipkluifjes
- 317 g Marokkaanse couscous
Leg de kipkluifjes op het bakpapier en wrijf ze in met de couscouskruiden (uit het pakket). Bak ze in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Bereid ondertussen de couscous en de rozijnen (uit het pakket) volgens de aanwijzing op de verpakking.
- 3 el amandelschaafsel
Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag het amandelschaafsel in 2 min. bruin. Breng op smaak met zout en laat afkoelen op een bord.
- 1 citroen
- 3 el traditionele olijfolie
Pers de helft van de citroen uit, snijd de rest in smalle partjes. Meng de olie met het citroensap en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- 40 g verse platte peterselie
- 3 bosuien
Snijd de peterselie grof en de bosui in ringetjes.
Schep de dressing, bosui en de helft van de peterselie door de couscous. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Bestrooi vlak voor het serveren met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie. Serveer met de kip en citroenpartjes.