bewaar
Couscoussalade met kip en peterselie
Couscoussalade met kip en peterselie
bewaar

Couscoussalade met kip en peterselie

35 min. bereiden
30 min. oventijd
123waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipkluifjes

317 g

Marokkaanse couscous

3 el

amandelschaafsel

1

citroen

3 el

traditionele olijfolie

40 g

verse platte peterselie

3

bosuien

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kipkluifjes op het bakpapier en wrijf ze in met de couscouskruiden (uit het pakket). Bak ze in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Bereid ondertussen de couscous en de rozijnen (uit het pakket) volgens de aanwijzing op de verpakking.

2

Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag het amandelschaafsel in 2 min. bruin. Breng op smaak met zout en laat afkoelen op een bord. Pers de helft van de citroen uit, snijd de rest in smalle partjes. Meng de olie met het citroensap en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de peterselie grof en de bosui in ringetjes.

3

Schep de dressing, bosui en de helft van de peterselie door de couscous. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Bestrooi vlak voor het serveren met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie. Serveer met de kip en citroenpartjes.