Oesters op een bedje van spinazie met zongedroogde tomaat

voorgerecht
4 personen
3
3
Advertentie
Ingrediënten
- 4 zongedroogde tomaten op olie
- 3 eetlepels (olijf)olie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 citroen
- 12 oesters
- 1 zakje verse panklare spinazie (300 g)
- zout
- peper
- 1½ eetlepel citroensap
Keukenspullen
- oestermes
- wok
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Tomaten in stukjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Pijnboompitten lichtbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Citroen goed schoonboenen onder koud stromend water en in 8 partjes snijden.
- Oesters met oestermes openmaken (rondom spiertjes lossnijden en aan zijkant 'openwrikken'). In wok rest van olie verhitten. Op hoog vuur spinazie al omscheppend laten slinken. Vocht laten verdampen. In vergiet vocht uit spinazie drukken en spinazie terugdoen in wok. Helft van stukjes tomaat erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Lauwwarme spinazie in midden van vier borden scheppen. Oesters en partjes citroen erop leggen. Stukjes tomaat en pijnboompitten eromheen strooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 155 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 9 g
- vet 11 g