Gevulde broodbol met spinazie

Advertentie
Ingrediënten
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 200 g gerookt ontbijtspek (in dunne reepjes)
- 100 g pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 600 g panklare spinazie
- 150 g belegen kaas (geraspt)
- peper
- 2 fougasse de boulogne (voorgebakken)
Keukenspullen
- wok
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In wok olie verhitten. Spekreepjes in ca. 2 minuten knapperig bruin bakken. Pijnboompitten ca. 1 minuut meebakken. Spekjes en pijnboompitten op dikke laag keukenpapier laten uitlekken. In spekvet knoflook 30 seconden bakken. Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken. In zeef laten uitlekken en beetje laten afkoelen. Zo veel mogelijk vocht eruit drukken. In kom spek, pijnboompitten en kaas door spinazie mengen. Op smaak brengen met peper. Oven voorverwarmen op 225 °C. Topjes van broden afsnijden en bewaren. Broden voorzichtig uithollen. Broden vullen met spinaziemengsel. Kapjes er weer opzetten en in oven broden in 8-10 minuten afbakken. Warm of lauwwarm serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 26 g
- vet 29 g