bewaar
Gevulde broodbol met spinazie
Gevulde broodbol met spinazie
bewaar

Gevulde broodbol met spinazie

25 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 eetlepel

(olijf)olie

200 g

gerookt ontbijtspek

100 g

pijnboompitten

2 teentjes

knoflook

600 g

panklare spinazie

150 g

belegen kaas

peper

2

fougasse de boulogne

Dit heb je nodig

  • wok

  • keukenpapier

Aan de slag

In wok olie verhitten. Spekreepjes in ca. 2 minuten knapperig bruin bakken. Pijnboompitten ca. 1 minuut meebakken. Spekjes en pijnboompitten op dikke laag keukenpapier laten uitlekken. In spekvet knoflook 30 seconden bakken. Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken. In zeef laten uitlekken en beetje laten afkoelen. Zo veel mogelijk vocht eruit drukken. In kom spek, pijnboompitten en kaas door spinazie mengen. Op smaak brengen met peper. Oven voorverwarmen op 225 °C. Topjes van broden afsnijden en bewaren. Broden voorzichtig uithollen. Broden vullen met spinaziemengsel. Kapjes er weer opzetten en in oven broden in 8-10 minuten afbakken. Warm of lauwwarm serveren.