bewaar
Salade met appel en abdijkaas
Salade met appel en abdijkaas
bewaar

Salade met appel en abdijkaas

30 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olie

2 eetlepels

walnotenolie

2 eetlepels

witte wijnazijn

½ eetlepel

Limburgse mosterd

zout en versgemalen peper

1 theelepel

suiker

250 g

abdijkaas

2

zoetzure appels

2 struikjes

witlof

2 zakjes

veldsla

1 zakje

walnoten

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

In kommetje olie, walnotenolie, azijn, mosterd, zout, peper en suiker tot dressing kloppen. Korst van kaas snijden en kaas in blokjes snijden. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in mooie, dunne partjes snijden. Blaadjes van witlof loshalen, wassen en droogdeppen met keukenpapier. Veldsla over vier borden verdelen en blaadjes witlof, partjes appel, blokjes kaas en walnoten erover verdelen. Dressing nog even doorkloppen en over salade schenken.