bewaar
Aardappelsalade met Parmaham en witlof
Aardappelsalade met Parmaham en witlof
bewaar

Aardappelsalade met Parmaham en witlof

40 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

150 g

belegen Goudse kaas

3 struikjes

witlof

½ verse

ananas

5 el

walnotenolie

1½ el

witte wijnazijn

zout en versgemalen peper

800 g

vastkokende aardappels

100 g

Parmaham

1 zakje

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Kaas ontkorsten en in blokjes snijden. Witlof schoonmaken, blaadjes van stronkjes pellen. Ananas in lengte in vieren snijden. Harde kern eraf snijden. Vanaf kroon met mes vlak langs schil vruchtvlees lossnijden. Ananasparten in stukjes snijden. Sap in kom opvangen. Dressing kloppen van olie, azijn, zout en peper. Aardappels goed schoonboenen en in plakjes snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in ca. 10 minuten beetgaar koken. Aardappels afgieten en warm door dressing scheppen. Laten afkoelen. Intussen ham in droge koekenpan krokant bakken. Op keukenpapier laten uitlekken en afkoelen. Ham in stukjes breken.

2

Witlof over vier borden verdelen. Opgevangen ananassap erover sprenkelen en peper erboven malen. Kaas en ananas door aardappelsalade mengen. Bieslook erboven fijn knippen. Aardappelsalade op lof scheppen. Ham erover verdelen. Lekker met warme walnotenciabatta.