bewaar
Gegrilde witlof met Parmaham
Gegrilde witlof met Parmaham
bewaar

Gegrilde witlof met Parmaham

15 min. bereiden
10 min. wachten
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 struikjes

witlof

4 el

olijfolie toscano extra vierge

4 plakjes

Parmaham

75 g

cambozola

1 el

witte wijnazijn

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

Grill voorverwarmen. Witlof schoonmaken, bittere kern eruit snijden en in lengte halveren. Witlof in ingevette ovenschaal leggen en besprenkelen met 1 el olie. Ham in reepjes snijden en op witlof leggen. Witlof ca. 8 minuten onder grill zetten. Kaas in 8 plakjes snijden. Dressing kloppen van rest van olie, azijn, zout en peper. Witlof op vier borden scheppen. Kaas en dressing over witlof verdelen.