Gegrilde witlof met Parmaham

Advertentie
Ingrediënten
- 4 struikjes witlof
- 4 el olijfolie toscano extra vierge (fles a 500 ml)
- 4 plakjes Parmaham
- 75 g cambozola (blauwaderkaas)
- 1 el witte wijnazijn
Keukenspullen
- ovenschaal
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Grill voorverwarmen. Witlof schoonmaken, bittere kern eruit snijden en in lengte halveren. Witlof in ingevette ovenschaal leggen en besprenkelen met 1 el olie. Ham in reepjes snijden en op witlof leggen. Witlof ca. 8 minuten onder grill zetten. Kaas in 8 plakjes snijden. Dressing kloppen van rest van olie, azijn, zout en peper. Witlof op vier borden scheppen. Kaas en dressing over witlof verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 205 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 2 g
- vet 18 g