bewaar
Gegrilde witlof met kaaskrullen en olijven
Gegrilde witlof met kaaskrullen en olijven
bewaar

Gegrilde witlof met kaaskrullen en olijven

20 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

1 el

balsamicoazijn

4 el

olijfolie extra vierge

4 el

taggia olijven

4 stronken

witlof

125 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Meng in een kom de sjalot en de azijn en laat 5 min. marineren. Klop 3 el olie erdoor en voeg de olijven en peper en zout naar smaak toe. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Verhit de grillpan, bestrijk het witlof rondom met 1 el olie en gril aan beide kanten in ca. 10 min. beetgaar.

2

Leg het witlof op een schaal en schep de dressing erover. Schaaf met een dunschiller mooie kaaskrullen over het witlof. Serveer direct.

3

U geeft dit gerecht een kruidig accent met wat fijngesneden platte peterselie.

tip

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.