bewaar
Biefstuk met witlof en rucola
Biefstuk met witlof en rucola
bewaar

Biefstuk met witlof en rucola

15 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

2 stronken

witlof

600 g

biefstuk

3 el

traditionele olijfolie

40 g

rucola

3 el

olijfolie extra vierge

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in 4 parten.

2

Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 'rare' in ca. 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder een deksel.

3

Snijd de biefstuk in plakken van ca. 1/2 cm. Leg op een bord. Verdeel het witlof en de rucola erover. Besprenkel met de olijfolie extra vierge. Bestrooi met peper.

tip

algemeenServeer de biefstuk eens met 3 el crema di balsamico (flesje 150 ml). Deze crema is zoeter dan gewone balsamicoazijn, maar u kunt hem op dezelfde manier gebruiken.

Biefstuk met pepersaus maken

Instructievideo - 04:54 min.