Ita­li­aan­se wit­lof met ru­co­la

(108) waardeer
bijgerecht 4 personen
3 108

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster 3 el pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de bladeren los, was en droog ze. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook en de rozemarijn toe en bak 1 min. mee. Schep het witlof erdoor en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur en meng de rucola erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.