Ingrediënten
4 personen
4 struikjes
witlof
12
gewelde pruimen
2 eetlepels
pijnboompitten
2 eetlepels
olijfolie
1 theelepel
gedroogde salie
1 eetlepel
balsamicoazijn
1 theelepel
tuinkruidenbouillonpoeder
peper
Dit heb je nodig
wok
Aan de slag
Witlof schoonmaken en struikjes in lengte in 6 stukken snijden. Pruimen in vieren snijden. In droge wok pijnboompitten roosteren, op bord laten afkoelen. In wok olie verhitten. Witlofstukken op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken. Salie en pruimen toevoegen, goed omscheppen. Azijn en 2 eetlepels water in wok schenken, bouillonpoeder erdoor roeren en nog ca. 2 minuten verwarmen. Witlof met peper op smaak brengen. Serveren bij wildbiefstukjes en gegrild vlees.
Witlof met gedroogde pruimen

bijgerecht
null personen
160 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Witlof schoonmaken en struikjes in lengte in 6 stukken snijden. Pruimen in vieren snijden. In droge wok pijnboompitten roosteren, op bord laten afkoelen. In wok olie verhitten. Witlofstukken op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken. Salie en pruimen toevoegen, goed omscheppen. Azijn en 2 eetlepels water in wok schenken, bouillonpoeder erdoor roeren en nog ca. 2 minuten verwarmen. Witlof met peper op smaak brengen. Serveren bij wildbiefstukjes en gegrild vlees.
algemeen:Gebruik in plaats van gedroogde salie fijngehakte verse salieblaadjes uit een zakje Italiaanse kruidenmix (20 g).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 struikjes witlof
12 gewelde pruimen
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde salie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel tuinkruidenbouillonpoeder
0 peper
Dit heb je nodig
wok