bewaar
Witlof met gedroogde pruimen
Witlof met gedroogde pruimen
bewaar

Witlof met gedroogde pruimen

15 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 struikjes

witlof

12

gewelde pruimen

2 eetlepels

pijnboompitten

2 eetlepels

olijfolie

1 theelepel

gedroogde salie

1 eetlepel

balsamicoazijn

1 theelepel

tuinkruidenbouillonpoeder

peper

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Witlof schoonmaken en struikjes in lengte in 6 stukken snijden. Pruimen in vieren snijden. In droge wok pijnboompitten roosteren, op bord laten afkoelen. In wok olie verhitten. Witlofstukken op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken. Salie en pruimen toevoegen, goed omscheppen. Azijn en 2 eetlepels water in wok schenken, bouillonpoeder erdoor roeren en nog ca. 2 minuten verwarmen. Witlof met peper op smaak brengen. Serveren bij wildbiefstukjes en gegrild vlees.

algemeenGebruik in plaats van gedroogde salie fijngehakte verse salieblaadjes uit een zakje Italiaanse kruidenmix (20 g).