bewaar
Witlof met gedroogde pruimen
Witlof met gedroogde pruimen
bewaar

Witlof met gedroogde pruimen

15 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 struikjes

witlof

12

gewelde pruimen

2 eetlepels

pijnboompitten

2 eetlepels

olijfolie

1 theelepel

gedroogde salie

1 eetlepel

balsamicoazijn

1 theelepel

tuinkruidenbouillonpoeder

peper

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Witlof schoonmaken en struikjes in lengte in 6 stukken snijden. Pruimen in vieren snijden. In droge wok pijnboompitten roosteren, op bord laten afkoelen. In wok olie verhitten. Witlofstukken op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken. Salie en pruimen toevoegen, goed omscheppen. Azijn en 2 eetlepels water in wok schenken, bouillonpoeder erdoor roeren en nog ca. 2 minuten verwarmen. Witlof met peper op smaak brengen. Serveren bij wildbiefstukjes en gegrild vlees.

tip

algemeenGebruik in plaats van gedroogde salie fijngehakte verse salieblaadjes uit een zakje Italiaanse kruidenmix (20 g).