Witlof met gedroogde pruimen

Advertentie
Ingrediënten
- 4 struikjes witlof
- 12 gewelde pruimen
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde salie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel tuinkruidenbouillonpoeder (pot)
- peper
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witlof schoonmaken en struikjes in lengte in 6 stukken snijden. Pruimen in vieren snijden. In droge wok pijnboompitten roosteren, op bord laten afkoelen. In wok olie verhitten. Witlofstukken op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken. Salie en pruimen toevoegen, goed omscheppen. Azijn en 2 eetlepels water in wok schenken, bouillonpoeder erdoor roeren en nog ca. 2 minuten verwarmen. Witlof met peper op smaak brengen. Serveren bij wildbiefstukjes en gegrild vlees.
Tip:
Gebruik in plaats van gedroogde salie fijngehakte verse salieblaadjes uit een zakje Italiaanse kruidenmix (20 g).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 20 g
- vet 8 g