Warme pruimen met ijs

hollands
nagerecht
4 personen
2
9
Advertentie
Ingrediënten
- 2 sinaasappels, hand
- 50 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje gewelde pruimen (500 g)
- ½ pak roomijs (vanille (diepvries, a 1 liter))
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sinaasappelschil boven kleine diepe pan raspen. Schil, 3 dl water, suiker en vanillesuiker aan de kook brengen en even laten koken. Ondertussen sinaasappelen schillen en in partjes snijden. Pruimen toevoegen aan suikerstroop en 5-10 min. op laag vuur verwarmen. Bolletjes ijs op 4 bordjes scheppen, sinaasappelpartjes ernaast leggen. Warme pruimen met siroop over ijs scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 99 g
- vet 7 g
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 48-49