bewaar
Griesmeelpudding met gewelde pruimen
Griesmeelpudding met gewelde pruimen
bewaar

Griesmeelpudding met gewelde pruimen

15 min. bereiden
1 uur wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

gepelde amandelen

500 ml

halfvolle melk

50 g

griesmeel

3 zakjes

vanillesuiker

125 g

gewelde pruimen

250 ml

sinaasappelsap

1 theelepel

kaneelpoeder

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • puddingvormpjes (à 150 ml)

Aan de slag

Amandelen in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren en laten afkoelen. In pan met dikke bodem melk aan de kook brengen. Griesmeel en suiker in melk strooien, al roerend aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken, blijven roeren. Amandelen door griesmeel scheppen. Vormpjes met koud water omspoelen, griesmeel in vormpjes gieten en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven. Pruimen met sinaasappelsap en kaneel aan de kook brengen en in 10 min. laten inkoken. Bordje op elk griesmeelvormpjes leggen, geheel keren zodat pudding op bordjes glijdt. Sinaasappelsaus met pruimen erbij serveren.

algemeenBehalve dat dit toetje goed vult, bevordert het ook de stoelgang. Dankzij de pruimen zit er veel voedingsvezel in. Voedingsvezels zijn stoffen die stevigheid en vorm aan planten geven. Mensen kunnen deze vezels niet verteren, maar zetten daardoor wel de darmen flink aan het werk.