bewaar
Griesmeelpudding met bessensaus
Griesmeelpudding met bessensaus
bewaar

Griesmeelpudding met bessensaus

Een echte klassieker en heel makkelijk zelf te maken. Romige pudding met een friszure saus van rode bessen.

30 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 ml

volle melk

250 ml

verse slagroom

1

vanillestokje

100 g

griesmeel

½ tl

gemalen kaneel

175 g

kristalsuiker

300 g

rode bessen

50 ml

sinaasappelsap

Dit heb je nodig

  • puddingvorm (1 liter)

  • staafmixer

Een echte klassieker en heel makkelijk zelf te maken. Romige pudding met een friszure saus van rode bessen.

Aan de slag

1

Breng in een steelpan de melk en slagroom aan de kook. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het merg eruit. Voeg het merg, griesmeel, de kaneel en 100 g suiker toe. Breng opnieuw aan de kook en laat al roerend met een garde 3 min. zachtjes doorkoken tot een dikke pap. Neem de pan van het vuur.

2

Spoel de puddingvorm om met koud water (niet afdrogen). Schenk de pap erin en laat afkoelen tot kamertemp. Dek af en laat in de koelkast in 3 uur opstijven.

3

Ris de bessen (houd wat takjes achter) en doe met het sap en de rest van de suiker in een pan. Breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.

4

Neem van het vuur en pureer met de staafmixer. Duw met een lepel het mengsel door een bolzeef. Vang de saus op in een kom en roer de overige bessen erdoor. Stort de pudding op een schaal en schenk de helft van de saus erover. Serveer de rest van de saus ernaast.

tip

variatietipKun je geen rode bessen vinden? Je kunt de saus ook maken met 250 g frambozen (diepvries). Na het koken hoef je het frambozenmengsel niet door een zeef te duwen, alleen pureren is voldoende.

bewaartipJe kunt de pudding 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar hem tot het serveren in de vorm. De saus zet je afgedekt in de koelkast en kun je op laag vuur opwarmen.

Griesmeelpudding met bessensaus maken

Instructievideo - 05:24 min.