bewaar
Griesmeelpudding met frambozensaus
Griesmeelpudding met frambozensaus
bewaar

Griesmeelpudding met frambozensaus

15 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

700 ml

volle melk

1 bekertje

slagroom

140 g

suiker

100 g

griesmeel

1 doosje

frambozen

1 flesje

rodebessensap

Dit heb je nodig

  • puddingvorm inhoud ca. 1 liter, staafmixer, vershoudfolie

Aan de slag

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Breng de melk met het merg, de slagroom en 80 g suiker aan de kook. Snijd de rest van het vanillestokje fijn. Haal de pan van het vuur en strooi al roerend het griesmeel erin. Zet de pan terug op het vuur en laat de pap 5 minuten op laag vuur doorkoken en dik worden. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Spoel de puddingvorm, het cakeblik of de 4-6 kleine vormpjes om met water (niet afdrogen). Giet de griesmeelpap in de vorm, dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten afkoelen. Zet de vorm daarna in de koelkast en laat de pudding in ca. 3 uur opstijven. Doe de frambozen met het bessensap, het fijngesneden vanillestokje en 60 g suiker in een pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken en pureer met de staafmixer. Zeef het mengsel en laat afkoelen. Keer de pudding op een diep bord en schenk de saus eroverheen.