Griesmeelpudding met bessensap
Griesmeelpudding met bessensap
bewaar
bewaar

Griesmeelpudding met bessensap

25 min. bereiden
5 uur wachten
53waarderingen

  Aan de slag

  1

  Citroen goed schoon boenen en 1 stukje schil van ca. 4 cm (zonder wit) eraf snijden. Rest van schil raspen. In pan melk met citroenrasp en snufje zout aan de kook brengen en op laag vuur ca. 5 minuten laten trekken. Griesmeel en 75 g suiker mengen en aan kokende melk toevoegen. Mengsel onder af en toe roeren ca. 7 minuten laten doorkoken. Binnenkant van puddingvorm met koud water afspoelen. Pudding in vorm gieten. Pudding laten afkoelen en laten opstijven. Intussen in pan 1 dl water, kaneelstokje en stukje citroenschil aan de kook brengen. Bessensap en rest van suiker toevoegen en aan de kook brengen. In kopje aardappelzetmeel met 5 eetlepels water tot glad papje roeren. Papje door bessensap roeren en al roerend laten binden. Citroenschil en kaneelstokje uit saus nemen en saus laten afkoelen.

  2

  Puddingvorm kort in warm water houden. Met vingers bovenkant van pudding langs rand losmaken. Schaal op vorm leggen, samen keren, even schudden en pudding uit vorm laten glijden. Saus erover schenken.

  algemeenAmandel-vanillepudding: Vervang bij de pudding 1 eetlepel suiker door 1 zakje vanillesuiker. Rooster in een koekenpan 1 zakje amandelschaafsel (45 g) lichtbruin. Hak 3/4 deel van het schaafsel fijn en roer dit op het laatst door de pudding. Bestrooi de pudding vlak voor het serveren met de rest van het amandelschaafsel. Griesmeelpudding met fruit: Gebruik bij de pudding sinaasappel- in plaats van citroenschil. Maak de saus van 3 1/2 dl vers aardbei-sinaasappelsap (flesje à 500 ml), 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels suiker en een afgestreken eetlepel aardappelzetmeel. Serveer met een in partjes gesneden sinaasappel.

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Griesmeelpudding met bessensap

  Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

  Dit heb je nodig