bewaar
Portugese rijstpudding
Portugese rijstpudding
bewaar

Portugese rijstpudding

45 min. bereiden
2 uur wachten
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

1

sinaasappel

200

dessertrijst

1 snufje

zout

1 liter

volle melk

1

kaneelstokje

100 g

suiker

1 eetlepel

boter

2

eierdooiers

kaneelpoeder

Aan de slag

Citroen en sinaasappel goed schoonboenen en van beide vruchten reepjes dunne schil van ca. 5 cm afsnijden. In pan rijst met sinaasappel- en citroenschil, ca. 5 dl water en snufje zout aan de kook brengen. Rijst onafgedekt ca. 5 minuten laten sudderen tot rijst water heeft opgenomen. Melk en kaneelstokje toevoegen en geheel op heel laag vuur onafgedekt ca. 20 minuten laten sudderen tot melk is opgenomen, regelmatig doorroeren. Kaneelstokje verwijderen. Suiker, boter en eierdooiers door rijst roeren. Op laag vuur blijven roeren tot eierdooiers ook door rijst zijn opgenomen en rijst romig is. Nog ca. 5 minuten al roerend zachtjes laten koken. Rijstpudding over vier schaaltjes verdelen en ca. 2 uur in de koelkast zetten. Vlak voor het serveren bestrooien met kaneelpoeder.