bewaar
Gebakken rijstpudding met saffraan
Gebakken rijstpudding met saffraan
bewaar

Gebakken rijstpudding met saffraan

55 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 liter

volle melk

1

kaneelstokje

4 cm

citroenschil

1 zakje

saffraan

1 zakje

vanillesuiker

250 g

dessertrijst

100 g

blanke rozijnen

1 zakje

garneeramandelen

75 g

boter op kamertemperatuur

75 g

suiker

4

eieren (M)

½ eetlepel

boter of margarine om in te vetten

Dit heb je nodig

  • vuurvaste puddingvorm of schaal inhoud ca. 1 1/2 l

Aan de slag

In pan melk met kaneelstokje, citroenschil, saffraan en vanillesuiker aan de kook brengen. Rijst toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Afgedekt op laag vuur in ca. 15 minuten gaar koken, af en toe doorroeren. Rozijnen erdoor roeren en rijst (iets) laten afkoelen. Kaneelstokje en citroenschil verwijderen. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Intussen in droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren en fijn hakken. In kom boter en suiker tot romig mengsel kloppen. Boven twee kommen eieren splitsen. Eierdooiers door suikermengsel kloppen. Eiermengsel en gehakte amandelen door rijst scheppen. In vetvrije kom met vetvrije gardes eiwitten stijfkloppen en door rijst scheppen. Schaal invetten en rijstmengsel erin scheppen. In oven in ca. 25 minuten gaar en iets bruin bakken. Pudding koud of warm serveren.