Broodpudding
Broodpudding
bewaar
bewaar

Broodpudding

Oud brood over? Tijd voor broodpudding! Lekker met boerenjongens en zure room.

20 min. bereiden
1 uur 15 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
2waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor tot 150 ºC. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng het merg met de melk en de vanillepeul in een steelpan aan de kook. Draai het vuur uit en laat 10 min. trekken.

2

Mix ondertussen met een garde voor het vanillemengsel de eieren met de suiker en kaneel in een ruime kom tot de suiker is opgelost en roer dan de slagroom erdoor. Haal de vanillepeul uit de melk en mix de melk door het eiermengsel.

3

Bekleed de cakevorm met bakpapier. Laat genoeg bakpapier over de rand hangen om de vorm aan de bovenkant te bedekken. Halveer de sneetjes brood zodat ze in de cakevorm passen. Vul de cakevorm met 2 boterhammen en ⅕ van het vanillemengsel. Druk de sneetjes brood goed aan zodat ze volledig doordrenkt zijn met het mengsel. Herhaal deze stap tot al het brood op is en eindig met het vanillemengsel. Dek af met het overhangende bakpapier.

4

Zet de broodpudding in de ovenschaal in de oven. Vul de ovenschaal met heet water tot de cakevorm half onder staat. Gaar de broodpudding ca. 60 min. De pudding is gaar als een houten satéprikker er schoon uitkomt.

5

Haal de cakevorm uit het water en laat de pudding 30 min. afkoelen op kamertemperatuur. Zet vervolgens nog een uur in de koelkast. Haal de pudding met behulp van het bakpapier uit de cakevorm en snijd in plakken.

bereidingstipGebruik oud brood voor de broodtaart.
variatietipBestrooi de plakken pudding met een theelepel lichte basterdsuiker en karamelliseer de suiker met een crème-brulléebrander. Lekker met boerenjongens en zure room.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broodpudding

Oud brood over? Tijd voor broodpudding! Lekker met boerenjongens en zure room.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig