bewaar
Crema catalana
Crema catalana
bewaar

Crema catalana

Diner met familie of vrienden op de planning? Schotel ze dit heerlijke toetje voor.

40 min. bereiden
2 uur wachten
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

500 ml

volle melk

4

middelgrote eieren

150 g

kristalsuiker

1½ tl

gemalen kaneel

Dit heb je nodig

  • soufflébakjes

Diner met familie of vrienden op de planning? Schotel ze dit heerlijke toetje voor.

Aan de slag

1

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk met het vanillestokje en -merg tegen de kook. Draai het vuur laag en laat de melk 15 min. trekken. Splits de eieren.

2

Mix de eidooiers met de suiker en het kaneel romig tot dik. Schenk de melk door een zeef in een dun straaltje op het eimengsel. Blijf kloppen.

3

Doe het eimengsel in de pan, verwarm op een zo laag mogelijk vuur of au bain-marie al roerend in ca. 25 min. tot een gebonden vla. Schenk de vla in de soufflébakjes en laat afkoelen. Zet de bakjes afgedekt 2 uur in de koelkast om op te stijven.

4

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bestrooi de puddinkjes met de resterende suiker en zet ze onder de ovengrill tot de suiker lichtbruin is.

tip

bewaartipU kunt de vla 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg op de dag zelf de rest van het recept.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.