bewaar
Crema catalana
Crema catalana
bewaar

Crema catalana

Diner met familie of vrienden op de planning? Schotel ze dit heerlijke toetje voor.

40 min. bereiden
2 uur wachten
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

500 ml

volle melk

4

middelgrote eieren

150 g

kristalsuiker

1½ tl

gemalen kaneel

Dit heb je nodig

  • soufflébakjes

Diner met familie of vrienden op de planning? Schotel ze dit heerlijke toetje voor.

Aan de slag

1

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk met het vanillestokje en -merg tegen de kook. Draai het vuur laag en laat de melk 15 min. trekken. Splits de eieren.

2

Mix de eidooiers met de suiker en het kaneel romig tot dik. Schenk de melk door een zeef in een dun straaltje op het eimengsel. Blijf kloppen.

3

Doe het eimengsel in de pan, verwarm op een zo laag mogelijk vuur of au bain-marie al roerend in ca. 25 min. tot een gebonden vla. Schenk de vla in de soufflébakjes en laat afkoelen. Zet de bakjes afgedekt 2 uur in de koelkast om op te stijven.

4

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bestrooi de puddinkjes met de resterende suiker en zet ze onder de ovengrill tot de suiker lichtbruin is.

bewaartipU kunt de vla 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg op de dag zelf de rest van het recept.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.