Mil­le­fog­lie al­la cre­ma

Een luxe Italiaans dessert: dit is makkelijke variant van het oorspronkelijke recept.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 45 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(1) waardeer
italiaans nagerecht Een luxe Italiaans dessert: dit is makkelijke variant van het oorspronkelijke recept. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • garde
  • vershoudfolie
  • handmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg met de papierkant naar boven ontdooien op een met bakpapier bekleed bakblik. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk met het vanillestokje en -merg aan de kook. Laat op laag vuur ca. 5 min. trekken.
  2. Splits ondertussen de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eidooiers, 5 el van de suiker (per 4 personen) en een snuf zout met een garde in een kom 2 min. flink door, tot het lichter van kleur en schuimig is. Zeef de bloem boven de kom en klop erdoor.
  3. Haal het vanillestokje uit de melk. Schenk de warme melk al kloppend bij het eimengsel. Giet het mengsel weer terug in de pan. Verwarm op middelhoog vuur in ca. 5 min. onder voortdurend roeren met de garde tot het mengsel de structuur heeft van dikke vla. Schenk in een diep bord en leg een stuk vershoudfolie op de custard zelf, zodat er geen lucht bij komt. Zo voorkom je dat er een vel ontstaat. Laat in ca. 30 min. afkoelen en zet daarna nog 15 min. in de koelkast, tot de custard volledig is afgekoeld.
  4. Verwijder ondertussen het papier van het bladerdeeg en bestrooi de vellen met de rest van de suiker. Bak in 15 min. goudbruin en gaar. Laat op een rooster 15 min. afkoelen.
  5. Boen de citroen schoon, rasp ondertussen de gele schil. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Spatel het citroenrasp erdoor. Roer de volledig afgekoelde custard los met een garde tot een glad mengsel en spatel de room erdoor, tot er een gladde crème ontstaat.
  6. Verdeel de helft van de crème over glaasjes. Verkruimel de helft van het bladerdeeg grof over de glaasjes. Herhaal met de rest van de crème en de rest van het bladerdeeg. Serveer direct.

bereidingstip:

De crème kun je een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 49 g
    waarvan suikers 30 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 230 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Millefoglie alla crema

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mil­le­fog­lie al­la cre­ma

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

Laat de plakjes bladerdeeg met de papierkant naar boven ontdooien op een met bakpapier bekleed bakblik.

3
3
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit.

4
4
  • 400 ml halfvolle melk

Breng in een steelpan de melk met het vanillestokje en -merg aan de kook. Laat op laag vuur ca. 5 min. trekken.

5
5
  • 3 middelgrote eieren

Splits ondertussen de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt.

6
6
  • 5 el kristalsuiker

Klop de eidooiers, de suiker (75 g) en een snuf zout met een garde in een kom 2 min. flink door, tot het lichter van kleur en schuimig is.

7
7
  • 3 el tarwebloem

Zeef de bloem boven de kom en klop erdoor.

8
8

Haal het vanillestokje uit de melk. Schenk de warme melk al kloppend bij het eimengsel. Giet het mengsel weer terug in de pan.

9
9

Verwarm op middelhoog vuur in ca. 5 min. onder voortdurend roeren met de garde tot het mengsel de structuur heeft van dikke vla.

10
10

Schenk in een diep bord en leg een stuk vershoudfolie op de custard zelf, zodat er geen lucht bij komt. Zo voorkom je dat er een vel ontstaat.

11
11

Laat in ca. 30 min. afkoelen en zet daarna nog 15 min. in de koelkast, tot de custard volledig is afgekoeld.

12
12
  • 2 el kristalsuiker

Verwijder ondertussen het papier van het bladerdeeg en bestrooi de vellen met de rest van de suiker.

13
13

Bak in 15 min. goudbruin en gaar. Laat op een rooster 15 min. afkoelen.

14
14
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp ondertussen de gele schil.

15
15
  • 125 ml verse slagroom
  • 25 g poedersuiker

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Spatel het citroenrasp erdoor.

16
16

Roer de volledig afgekoelde custard los met een garde tot een glad mengsel en spatel de room erdoor, tot er een gladde crème ontstaat.

17
17

Verdeel de helft van de crème over glaasjes.

18
18

Verkruimel de helft van het bladerdeeg grof over de glaasjes. Herhaal met de rest van de crème en de rest van het bladerdeeg. Serveer direct.

bereidingstip:

De crème kun je een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.