bewaar
Crema Catalana
Crema Catalana
bewaar

Crema Catalana

Een van de hoogtepunten van de Catalaanse keuken, waar je ook steeds vaker in Nederland van kunt smullen.

30 min. bereiden
1 uur wachten
112waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

citroen

300 g

kristalsuiker

6

eierdooier

2 el

maizena

2 tl

kaneel

750 ml

volle melk

Dit heb je nodig

  • vuurvaste schaaltjes

Een van de hoogtepunten van de Catalaanse keuken, waar je ook steeds vaker in Nederland van kunt smullen.

Aan de slag

1

Rasp 2 tl gele schil van de citroen. Klop in een pan 225 g suiker met de eierdooiers met de handmixer tot een licht schuimige massa. Klop de maizena, kaneel en de geraspte citroenschil erdoor.

2

Voeg al kloppend de melk toe. Blijf kloppen tot de melk volledig is opgenomen. Verwarm het mengsel al roeren op een zacht vuur tot er een dikke vla ontstaat.

3

Neem de pan van het vuur en schep de vla ins sjaaltjes. Laat de vla minstens afkoelen en minstens 1 uur in de koelkast stevig worden.

4

Grill voorverwarmen. Schaaltjes met vla op grillrooster zetten. Rest van suiker over vla strooien. Schaaltjes onder grill schuiven en suiker in ca. 3 minuten goudbruin laten worden (goed in de gaten houden, regelmatig kijken). Direct serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Crema Catalana

Een van de hoogtepunten van de Catalaanse keuken, waar je ook steeds vaker in Nederland van kunt smullen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig