bewaar
Pruimen-portchutney
Pruimen-portchutney
bewaar

Pruimen-portchutney

Een perfecte match met rosbief, lamsrack en wild!

10 min. bereiden
2 uur wachten
redelijk pittig
12waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

gedroogde pruimen zonder pit

2 tenen

knoflook

1

rode peper

340 g

Amsterdamse uien

2

gedroogde laurierblaadjes

3 el

pruimenjam

150 ml

Warre's King's tawny port

½ tl

zout

Dit heb je nodig

  • weckpot à 1 liter

Een perfecte match met rosbief, lamsrack en wild!

Aan de slag

1

Snijd de pruimen in vieren en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

2

Doe de pruimen, knoflook, peper, uien, het uienvocht uit de pot, de laurier, jam, port en het zout in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 40 min. met de deksel op de pan stoven. Haal de deksel van de pan en laat nog 20 min. op laag vuur stoven.

3

Neem de pan van het vuur, verwijder de rode peper en laurier en verdeel over 1 grote of 2 kleine weckpotten. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

tip

algemeenDoe een lint met een kaartje om de weckpot en je hebt een leuk cadeautje!

combinatietipLekker bij langzaam gegaarde lamsrace, rosbief of wild. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor een lekker recept.

serveertipServeer op kamertemperatuur.

bewaartipJe kunt deze chutney maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.