bewaar
Spinaziesalade met bietjes en geitenkaaskrullen
Spinaziesalade met bietjes en geitenkaaskrullen
bewaar

Spinaziesalade met bietjes en geitenkaaskrullen

50 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 kleine

rode uien

2 eetlepels

rode-wijnazijn

4

gekookte bietjes

9 eetlepels

olijfolie extra vierge

zeezout

versgemalen zwarte peper

2 zakken

panklare spinazie

1

sinaasappel

1 zakje

verse basilicum

300 g

Hollandse geitenkaas

Aan de slag

1

Uien pellen, halveren en in ragfijne plakjes snijden. In grote schaal ui 15 min. in azijn marineren. Bietjes (liefst met plastic wegwerphandschoenen aan) dun schillen, halveren en in smalle partjes snijden (denk om materiaal en kleding, bietensap geeft hardnekkige vlekken). Bietjes met 4 el olie door ui scheppen. Op smaak brengen met versgemalen zout en peper en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Kleine, malse blaadjes uit spinazie selecteren en stugge steeltjes eraf plukken (ongeveer helft wordt niet gebruikt). Spinazie in afgesloten zak of doos tot gebruik in koelkast terugleggen. Sinaasappel schoonboenen, met rasp (of fijn citroentrekkertje) schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In kom dressing kloppen van 4 el olie, 4 el sinaasappelsap, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak.

2

Basilicumblaadjes met enkele tegelijk oprollen tot sigaartje en in flinterdunne reepjes snijden. Bietjes omscheppen, proeven en eventueel extra azijn, zout en peper toevoegen. Dressing doorkloppen en in grote schaal luchtig met spinazie mengen. Zout en peper erboven malen.

3

Spinazie in bergjes over zes grote borden verdelen, bietjes rondom leggen. Basilicum over bietjes strooien. Ter decoratie beetje marinade van bietjes en olijfolie over borden of rond salade druppelen. Met dunschiller boven borden grove krullen van geitenkaas schaven.