bewaar
Spinaziesalade met kwarteleitjes en rauwe ham
Spinaziesalade met kwarteleitjes en rauwe ham
bewaar

Spinaziesalade met kwarteleitjes en rauwe ham

25 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

kwarteleitjes

2 teentjes

knoflook

4 el

olijfolie

1

pistolet

8 plakjes

Parmaham

1 zak

panklare spinazie

3 el

witte-wijnazijn

zout

(versgemalen) zwarte peper

Aan de slag

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Kwarteleitjes in ca. 5 minuten hard koken. Afspoelen onder koud water en laten afkoelen. Knoflook pellen en uitpersen. In kommetje helft van knoflook en 3 el olijfolie mengen. Pistolet in lengte in dunne plakken snijden en bestrijken met knoflookolie. Plakjes brood onder hete grill ca. 2 minuten goudbruin en knapperig bakken. Koekenpan licht bestrijken met olie en verhitten. Plakjes ham ca. 2 minuten bakken. Ham uit de pan nemen en bakvet in pan bewaren. Kwarteleitjes pellen en halveren.Spinazie over vier borden verdelen. Plakjes ham in stukjes scheuren en op spinazie leggen. Bakvet in koekenpan met wijnazijn, rest van olie, rest van knoflook, zout en peper ca. 1 minuut verwarmen. Dressing over salade scheppen. Broodplakken en kwarteleitjes op salade leggen.