Bieten-spinaziesalade

Spinazie kun je ook rauw als sla eten. De kruidige smaak gaat goed samen met de zoete biet.

285 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 10 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de bietjes in dunne partjes. Klop in een schaal een vinaigrette van de azijn, de olie, de mosterd en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Schep de bietjes erdoor en laat de smaken 10 min. intrekken. Rooster ondertussen de pompoenpitten 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verwijder de dikste steeltjes van de spinazie. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes. Meng de spinazie, de geitenkaas en de pompoenpitten met de bietjes.

  • variatietipDe salade is ook lekker met zachte geitenkaas of geitenkaas met honing. De rest van de spinazie smaakt lekker in de romige tomatensoep.
  • Vinaigrette maken

    Instructievideo - 00:34 min.

Bieten-spinaziesalade

Spinazie kun je ook rauw als sla eten. De kruidige smaak gaat goed samen met de zoete biet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig