
Bieten-spinaziesalade
Spinazie kun je ook rauw als sla eten. De kruidige smaak gaat goed samen met de zoete biet.
Ingrediënten
4 personen
500 g
gekookte bieten
3 el
rodewijnazijn
4 el
olijfolie extra vierge
2 tl
grove Zaanse mosterd
1 tl
kristalsuiker
3 el
pompoenpitten
150 g
verse spinazie
100 g
Hollandse geitenkaas
Aan de slag
Snijd de bietjes in dunne partjes. Klop in een schaal een vinaigrette van de azijn, de olie, de mosterd en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Schep de bietjes erdoor en laat de smaken 10 min. intrekken. Rooster ondertussen de pompoenpitten 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verwijder de dikste steeltjes van de spinazie. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes. Meng de spinazie, de geitenkaas en de pompoenpitten met de bietjes.
variatietipDe salade is ook lekker met zachte geitenkaas of geitenkaas met honing. De rest van de spinazie smaakt lekker in de romige tomatensoep.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.