Spinaziesalade met spek, ei en spinazie-yoghurtdressing

Dubbel spinazie, dubbel feest: we eten het als sla én maken er een dressing van.

280 kcal

8 min. bereiden

4.5/5

(35)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 1 eetrijpe avocado

    eetrijpe avocado

  • 150 ml Arla biologische yoghurt

    Arla biologische yoghurt

  • 2 theelepel geraspte mierikswortel

    geraspte mierikswortel

  • 400 gram spinazie

    spinazie

  • 70 gram uitgebakken ontbijtspek

    uitgebakken ontbijtspek

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker


2018 nr. 05 - Saladebar

2018 week 19-20 - 2018 week 19-20

Aan de slag

  1. Kook de eieren 6½ min. zodat het eiwit gestold is en de dooier nog zacht. Laat schrikken en pel ze.

  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de helft van de avocado samen met de yoghurt en mierikswortel in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

  3. Pureer er in delen ¼ van de spinazie door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de rest van de spinazie in een ruime schaal. Breek het spek in stukjes en strooi over de spinazie. Snijd de rest van de avocado in plakjes en verdeel er ook over. Halveer de eieren en leg op de salade. Besprenkel met de dressing en serveer.

  • kookstaptipJe kunt ook zelf reepjes ontbijtspek uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier om ze lekker knapperig te krijgen.
  • serveertipLekker bij lekkerbekjes of pasta carbonara (dan is het recept niet meer glutenvrij).

Wat vond je van dit recept?

Spinaziesalade met spek, ei en spinazie-yoghurtdressing

Dubbel spinazie, dubbel feest: we eten het als sla én maken er een dressing van.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig