Spinaziesalade met spek, ei en spinazie-yoghurtdressing
Dubbel spinazie, dubbel feest: we eten het als sla én maken er een dressing van.
280 kcal
8 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
4 middelgrote eieren
middelgrote eieren
1 eetrijpe avocado
eetrijpe avocado
150 ml Arla biologische yoghurt
Arla biologische yoghurt
2 theelepel geraspte mierikswortel
geraspte mierikswortel
400 gram spinazie
spinazie
70 gram uitgebakken ontbijtspek
uitgebakken ontbijtspek
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
Ontdek meer van dit soort gerechten
Kook de eieren 6½ min. zodat het eiwit gestold is en de dooier nog zacht. Laat schrikken en pel ze.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de helft van de avocado samen met de yoghurt en mierikswortel in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Pureer er in delen ¼ van de spinazie door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de rest van de spinazie in een ruime schaal. Breek het spek in stukjes en strooi over de spinazie. Snijd de rest van de avocado in plakjes en verdeel er ook over. Halveer de eieren en leg op de salade. Besprenkel met de dressing en serveer.
- kookstaptipJe kunt ook zelf reepjes ontbijtspek uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier om ze lekker knapperig te krijgen.
- serveertipLekker bij lekkerbekjes of pasta carbonara (dan is het recept niet meer glutenvrij).
Spinaziesalade met spek, ei en spinazie-yoghurtdressing
Dubbel spinazie, dubbel feest: we eten het als sla én maken er een dressing van.

bijgerecht
4 personen
280 kcal
8 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren 6½ min. zodat het eiwit gestold is en de dooier nog zacht. Laat schrikken en pel ze.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de helft van de avocado samen met de yoghurt en mierikswortel in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Pureer er in delen ¼ van de spinazie door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de rest van de spinazie in een ruime schaal. Breek het spek in stukjes en strooi over de spinazie. Snijd de rest van de avocado in plakjes en verdeel er ook over. Halveer de eieren en leg op de salade. Besprenkel met de dressing en serveer.
kookstaptip:Je kunt ook zelf reepjes ontbijtspek uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier om ze lekker knapperig te krijgen.
serveertip:Lekker bij lekkerbekjes of pasta carbonara (dan is het recept niet meer glutenvrij).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 middelgrote eieren
1 eetrijpe avocado
150 ml Arla biologische yoghurt
2 tl geraspte mierikswortel
400 g spinazie
70 g uitgebakken ontbijtspek
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker




