Zalm­duo op toast

(22) waardeer
ontbijt 6 personen
3 22

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen. Meng het rasp, de crème fraîche en dille in een kom. Houd zes toefjes dille achter voor garnering. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en schep de helft in een andere kom.
  2. Verwijder het vel en de graatjes van de zalm en prak de zalm fijn. Meng door de helft van het crème-fraîchemengsel. Rooster de sneetjes brood goudbruin in de broodrooster en snijd ze diagonaal doormidden. Besmeer de ene helft van de sneetjes met de zalmmousse en de andere helft met het crème-fraîchemengsel.
  3. Verdeel de plakjes gerookte zalm over de sneetjes met zalmmousse en leg de sneetjes met het crème-fraîchemengsel erop. Leg op elk broodje een toefje van de achtergehouden dille.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 11 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.