bewaar
Gestoomde zalmfilet met komkommer
Gestoomde zalmfilet met komkommer
bewaar

Gestoomde zalmfilet met komkommer

25 min. bereiden
30 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

50 g

(dieet)margarine

½

rode peper

½ zakje

verse koriander

1

komkommer

400 g

zalmfilet

2 eetlepels

chilisaus

Dit heb je nodig

  • stoompan

Aan de slag

1

Limoen schoonboenen, schil raspen en limoen uitpersen. In kom margarine mengen met helft van limoenrasp, 1 el limoensap, rode peper en helft van koriander. In koelkast ca. 30 min. laten opstijven.

2

In (stoom)pan laagje water aan de kook brengen. Komkommer schillen en in de lengte halveren. Met theelepel zaadjes eruit schrapen en komkommer in stukjes snijden. In schaal komkommer mengen met 1 el limoensap, rest van limoenrasp en koriander. Over bodem van stoommandje verdelen. Zalmfilet in 4 gelijke stukken verdelen. Zalm inwrijven met zout en peper en bestrijken met chilisaus. Zalm op komkommer leggen. Stoommandje in stoompan hangen en deksel erop zetten. Zalm en komkommer in ca. 10 min. beetgaar stomen. Komkommer en zalm over vier borden verdelen. Klontje kruidenboter op zalm scheppen. Serveren met meergranenrijst en wortelsalade.