Azi­a­ti­sche kom­kom­mer

(42) waardeer
bijgerecht 4 personen
3 42

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schep de zaadlijsten met een theelepel uit de komkommers en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  2. Verhit de olie in een wok. Snijd de knoflook en rode peper en voeg toe. Fruit 2 min. Voeg de komkommer toe en roerbak 3 min. Voeg het kokosmelk toe en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Rasp vlak voor het serveren de groene schil van de limoen erboven en breng op smaak met wat limoensap. Bestrooi met de koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aziatische komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche kom­kom­mer

1
1
  • 2 komkommers

Schep de zaadlijsten met een theelepel uit de komkommers en snijd het vruchtvlees in plakjes.

2
2
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 knoflook
  • 1 rode peper

Verhit de olie in een wok. Snijd de knoflook en rode peper en voeg toe. Fruit 2 min. Voeg de komkommer toe en roerbak 3 min.

3
3
  • 200 ml kokosmelk

Voeg het kokosmelk toe en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 1 limoen
  • 15 g koriander

Rasp vlak voor het serveren de groene schil van de limoen erboven en breng op smaak met wat limoensap. Bestrooi met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.