Pittige viskoekjes van zalm

95 kcal

30 min. bereiden, 2 uur wachten

3.1/5

(97)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • plasticfolie


2002 nr. 08 - Aziatisch koken

Aan de slag

  1. Zalm in stukken snijden. Bosui schoonmaken en in lengte in repen snijden. Rode peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en in lengte in repen snijden. Repen peper en bosui tot kleine blokjes snijden. Koriander boven mengkom van keukenmachine fijn knippen. Zalm, bosui, rode peper en curry erbij doen en tot vrij grof mengsel pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Royale eetlepel vismengsel uit mengkom scheppen en er tussen beide handen balletje van vormen. Balletje vervolgens platdrukken. Op zelfde manier nog 11 koekjes maken en op schaal leggen. Koekjes afdekken met plasticfolie en minimaal 2 uur in de koelkast laten opstijven.

  2. Limoen in 12 parten snijden. In koekenpan olie verhitten en viskoekjes in 2 à 3 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Koekjes laten uitlekken op keukenpapier. Warm serveren met partjes limoen.

Wat vond je van dit recept?

Pittige viskoekjes van zalm

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig