bewaar
Rijst met bonen en ananas
Rijst met bonen en ananas
bewaar

Rijst met bonen en ananas

30 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

3 eetlepels

olie

1 grote

ui

1 grote

rode paprika

2 teentjes

knoflook

2 theelepels

gedroogde oregano

300 g

rijst

400 ml

kokosmelk

1 blik

rode kidneybonen

150 g

ham

4 schijven

ananas

Aan de slag

Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in dunne reepjes snijden. In hapjespan olie verhitten. Ui, paprika en rode peper 3-4 min. zachtjes fruiten. Knoflook erboven uitpersen. Oregano en rijst erdoor roeren en 1 tl zout toevoegen. Kokosmelk en 200 ml water erbij schenken. Rijst afgedekt 10 min. zachtjes koken. In zeef kidneybonen onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Bonen, ham en ananas door rijst scheppen. Rijst in nog 5 min. afgedekt zachtjes gaarkoken. Gerecht op smaak brengen met zout en peper. Lekker met een groene salade met blokjes mango.

algemeenNiet iedereen houdt van pikante maaltijden. Door de zaadjes te verwijderen en de peperreepjes tegelijk met de ui te fruiten, verliest het pepertje al heel wat van zijn scherpte en geeft het toch een kruidige, licht prikkelende smaak af. Helemaal weglaten is ook mogelijk natuurlijk. Maak het gerecht dan op smaak met (cayenne)peper.