bewaar
Kip-worstspiesjes
Kip-worstspiesjes
bewaar

Kip-worstspiesjes

30 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ bakje

verse basilicum

1 teen

knoflook

200 g

kipfilet

6 el

traditionele olijfolie

275 g

runderchipolata

1

courgette

4

trostomaten

1

rode ui

1 el

balsamicoazijn

½ bakje

basilicum

1

gele paprika

Dit heb je nodig

  • sateprikkers

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Doe de kip in een kom en meng met de helft van het basilicum, de knoflook en 4 el olie. Laat 10 min. marineren.

2

Snijd de worstjes in stukjes van 3 cm. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en halveer deze.

3

Meng de tomaten met de ui, de azijn, de rest van het basilicum, de rest van de olie, peper en zout.

4

Rijg de kip, worst, courgette en paprika aan de satéstokjes. Barbecue ze in ca. 10 min. gaar. Serveer met de tomaten. Lekker met stokbrood.

serveertipLekker met stokbrood.