Groen­te­spie­sen met krui­den­olie

De kruidenolie bij dit bijgerecht van de barbecue maak je zelf van verse kruiden.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht De kruidenolie bij dit bijgerecht van de barbecue maak je zelf van verse kruiden. 4 personen
3 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 16 sateprikkers
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Laat de houten satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 1,5 cm. Snijd de sjalotten in 4 parten.
  2. Snijd de peterselie grof en doe in een hoge beker. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en voeg deze toe. Voeg de knoflook, olie, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.
  3. Maak aparte spiesen van de courgette, paprika, sjalotten en tomaten. Bestrijk de groentespiesen met de helft van de kruidenolie. Gril de sjalotten ca. 12 min. op de barbecue, de courgette ca. 10 min. en de paprika en tomaten ca. 5 min. Keer regelmatig. Haal de groenten van de satéprikkers of spiesen en doe in een schaal. Verdeel de rest van de kruidenolie erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Groentespiesen met kruidenolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­spie­sen met krui­den­olie

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2

Laat de houten satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water, zodat ze niet verbranden op de barbecue.

3
3
  • 1 gele paprika

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

4
4
  • 1 courgette

Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 1,5 cm.

5
5
  • 4 sjalotten

Snijd de sjalotten in 4 parten.

6
6
  • 20 g verse platte peterselie
  • 15 g verse basilicum

Snijd de peterselie grof en doe in een hoge beker. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en voeg deze toe.

7
7
  • 1 teen knoflook
  • 75 ml traditionele olijfolie

Voeg de knoflook, olie, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.

8
8
  • 250 g cherrytomaten

Maak aparte spiesen van de courgette, paprika, sjalotten en tomaten.

9
9

Bestrijk de groentespiesen met de helft van de kruidenolie.

10
10

Gril de sjalotten ca. 12 min. op de barbecue, de courgette ca. 10 min. en de paprika en tomaten ca. 5 min. Keer regelmatig.

11
11

Haal de groenten van de satéprikkers of spiesen en doe in een schaal. Verdeel de rest van de kruidenolie erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.