bewaar
Groentespiesen met kruidenolie
Groentespiesen met kruidenolie
bewaar

Groentespiesen met kruidenolie

De kruidenolie bij dit bijgerecht van de barbecue maak je zelf van verse kruiden.

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

gele paprika

1

courgette

4

sjalotten

20 g

verse platte peterselie

15 g

verse basilicum

1 teen

knoflook

75 ml

traditionele olijfolie

250 g

cherrytomaten

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • sateprikkers

  • staafmixer

De kruidenolie bij dit bijgerecht van de barbecue maak je zelf van verse kruiden.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Laat de houten satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 1,5 cm. Snijd de sjalotten in 4 parten.

2

Snijd de peterselie grof en doe in een hoge beker. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en voeg deze toe. Voeg de knoflook, olie, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.

3

Maak aparte spiesen van de courgette, paprika, sjalotten en tomaten. Bestrijk de groentespiesen met de helft van de kruidenolie. Gril de sjalotten ca. 12 min. op de barbecue, de courgette ca. 10 min. en de paprika en tomaten ca. 5 min. Keer regelmatig. Haal de groenten van de satéprikkers of spiesen en doe in een schaal. Verdeel de rest van de kruidenolie erover.