Pasta­schelp­jes met ven­kel en zalm

(113) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 113

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika in reepjes, snipper de uien en snijd de venkelknollen in dunne plakken. Kook de pastaschelpjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak in een koekenpan de spekreepjes in de olie zachtjes uit, voeg de ui, de paprika en de venkel toe en bak deze goudbruin. Voeg de zalmreepjes toe en bak deze al omscheppend gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kookroom toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper.
  3. Giet de pasta af en verdeel deze over de borden. Schep de venkel met zalm in roomsaus erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 38-39

Pastaschelpjes met venkel en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pasta­schelp­jes met ven­kel en zalm

1
1
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 venkelknollen

Snijd de paprika in reepjes, snipper de uien en snijd de venkelknollen in dunne plakken.

2
2
  • 300 g schelpjespasta

Kook de pastaschelpjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 125 g magere spekreepjes
  • 1 el traditionele olijfolie

Bak in een koekenpan de spekreepjes in de olie zachtjes uit, voeg de ui, de paprika en de venkel toe en bak deze goudbruin.

4
4
  • 250 g zalmreepjes
  • 125 ml kookroom

Voeg de zalmreepjes toe en bak deze al omscheppend gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kookroom toe en breng aan de kook.

5
5

Breng op smaak met peper. Giet de pasta af en verdeel deze over de borden. Schep de venkel met zalm in roomsaus erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.