Garnalen op de bbq
Garnalen op de bbq

Garnalen op de bbq

Garnalen op de BBQ zijn feestelijk, zomers en áltijd lekker. Ben jij dol op grillstrepen en een smokey barbecue-smaak aan garnalen? Met deze fijne tips en recepten worden je garnalen altijd perfect sappig en heerlijk smaakvol.

Garnalen op de BBQ recepten

Garnalen op de BBQ: zo doe je dat
Garnalen op de BBQ: zo doe je dat

Garnalen op de BBQ: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnaal
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 80 g De Zaanse Hoeve ongezouten roomboter
  • 1 el arachideolie
  • ½ tl chilivlokken
  • 7½ g verse platte peterselie
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • barbecue
  • gietijzeren cast iron fry pan (20 cm)
  1. Steek de barbecue aan. Maak de garnalen schoon, maar laat de staartjes zitten. Snijd de knoflook fijn en halveer de citroen.
  2. Zet de gietijzeren pan op het rooster van de barbecue en verhit hierin de boter met de olie. Voeg de garnalen, knoflook, chilivlokken en wat zout toe en bak in 3­ tot 5 min. gaar.
  3. Gril ondertussen de citroenhelften op de snijkanten op het rooster van de barbecue. Snijd de peterselie fijn. Pers 1 citroenhelft (per 4 personen) uit. Breng de garnalen op smaak met het citroensap, bestrooi met de peterselie en serveer met de andere citroenhelft (per 4 personen).