BBQ-saus

De barbecue is niet compleet zonder een goed uitgerust sauzenstation. Van rokerige Amerikaanse BBQ-saus tot zelfgemaakte cocktailsaus: zorg ervoor dat er voor iedereen wat tussen zit en dippen maar!

Smokey’s original BBQ-saus maken: zo doe je dat

Ingrediënten

Aantal porties

100 ml appelciderazijn

75 ml cola

75 ml appelsap

2 eetlepel sojasaus

50 ml worcestershiresauce

4 eetlepel bruine basterdsuiker

2 eetlepel appelstroop

1 eetlepel tabasco

3 eetlepel Piggy Mix BBQ Rub

500 ml ketchup

100 ml vloeibare honing

3 eetlepel dressing balsamico

Dit heb je nodig

  • afsluitbare fles of pot (500 ml)

  1. Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, het appelsap, de sojasaus en worcestershiresauce tot tegen de kook aan. Voeg de suiker, appelstroop, tabasco en bbq-kruiden toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de ketchup, honing en crema balsamico toe en roer alles goed door. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen. Schenk over in een schone fles of pot. Sluit af en bewaar tot 2 weken in de koelkast.

Smokey barbecuesaus met 4 ingrediënten

De lekkerste smokey barbecuesaus maak je gewoon zelf met slechts 4 ingrediënten. De smaakmaker tijdens de BBQ!

BIJGERECHT – 8 PORTIES – 5 MIN. + 30 MIN. WACHTTIJD

INGREDIËNTEN
125 g donkere basterdsuiker
150 g ketchup
125 ml ciderazijn
1 tl Tabasco Chipotle pepper sauce
barbecue met deksel
rookhout
aluminium wegwerpbakje

00:31