Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, het appelsap, de sojasaus en worcestershiresauce tot tegen de kook aan. Voeg de suiker, appelstroop, tabasco en bbq-kruiden toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de ketchup, honing en crema balsamico toe en roer alles goed door. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen. Schenk over in een schone fles of pot. Sluit af en bewaar tot 2 weken in de koelkast.
BBQ-saus
De barbecue is niet compleet zonder een goed uitgerust sauzenstation. Van rokerige Amerikaanse BBQ-saus tot zelfgemaakte cocktailsaus: zorg ervoor dat er voor iedereen wat tussen zit en dippen maar!
Smokey’s original BBQ-saus maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal porties
100 ml appelciderazijn | |
75 ml cola | |
75 ml appelsap | |
2 eetlepel sojasaus | |
50 ml worcestershiresauce | |
4 eetlepel bruine basterdsuiker | |
2 eetlepel appelstroop | |
1 eetlepel tabasco | |
3 eetlepel Piggy Mix BBQ Rub | |
500 ml ketchup | |
100 ml vloeibare honing | |
3 eetlepel dressing balsamico |
Dit heb je nodig
afsluitbare fles of pot (500 ml)
Smokey barbecuesaus met 4 ingrediënten
De lekkerste smokey barbecuesaus maak je gewoon zelf met slechts 4 ingrediënten. De smaakmaker tijdens de BBQ! 00:31
BIJGERECHT – 8 PORTIES – 5 MIN. + 30 MIN. WACHTTIJD
INGREDIËNTEN
125 g donkere basterdsuiker
150 g ketchup
125 ml ciderazijn
1 tl Tabasco Chipotle pepper sauce
barbecue met deksel
rookhout
aluminium wegwerpbakje
Ook lekker op en bij de BBQ