BBQ-saus
BBQ-saus

BBQ-saus

De barbecue is niet compleet zonder een goed uitgerust sauzenstation. Van rokerige Amerikaanse BBQ-saus tot zelfgemaakte cocktailsaus: zorg ervoor dat er voor iedereen wat tussen zit en dippen maar!

BBQ-saus recepten

Smokey’s original BBQ-saus maken: zo doe je dat
Smokey’s original BBQ-saus maken: zo doe je dat

Smokey’s original BBQ-saus maken: zo doe je dat

Ingrediënten

10 porties

100 ml

appelciderazijn

75 ml

cola

75 ml

appelsap

2 el

sojasaus

50 ml

worcestershiresauce

4 el

bruine basterdsuiker

2 el

appelstroop

1 el

tabasco

3 el

Piggy Mix BBQ Rub

500 ml

ketchup

100 ml

vloeibare honing

3 el

dressing balsamico

Dit heb je nodig

  • afsluitbare fles of pot (500 ml)

  1. Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, het appelsap, de sojasaus en worcestershiresauce tot tegen de kook aan. Voeg de suiker, appelstroop, tabasco en bbq-kruiden toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de ketchup, honing en crema balsamico toe en roer alles goed door. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen. Schenk over in een schone fles of pot. Sluit af en bewaar tot 2 weken in de koelkast.