Limoncello
Limoncello

Limoncello

In Italië zijn ze er gek op: een ijskoud glaasje limoncello na de maaltijd. Lekker én goed voor je spijsvertering, volgens de Italianen. Deze verfrissende citroenlikeur is heerlijk om zo te drinken, maar kun je ook goed gebruiken in mixdrankjes en desserts.

Limoncello recepten

Limoncello maken
Limoncello maken

Limoncello maken

Ingrediënten

voor 1 porties
  • 500 ml wodka
  • 4 citroenen
  • 150 g kristalsuiker
  • 300 ml kraanwater
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • goed afsluitbare fles of pot (1 liter)
  1. Schenk de wodka in de fles of pot. Schil met een dunschiller de gele schil van de citroenen en voeg toe aan de wodka. Sluit de fles of pot goed af en zet 3 weken op een koele, donkere plaats. Schud af en toe.
  2. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en neem van het vuur. Laat het suikerwater afkoelen. Voeg het suikerwater toe aan de citroenwodka en sluit de fles of pot weer goed af. Laat nog 1 week staan op een donkere, koele plek.
  3. Schenk de likeur door een zeef en vang op in een maatbeker. Schenk terug in een schone fles. Serveer de limoncello koud na de maaltijd. Of maak een frisse cocktail door een scheutje in een glas prosecco te schenken.

Limoncello kwarktaart met cantuccinibodem

Wedden dat je deze frisse kwarktaart met een Italiaanse touch niet kunt weerstaan?

Bodem van koekkruimels
Week 8 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Smelt 125 gram boter en maal 250 gram cantuccinikoekjes fijn in een keukenmachine. Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten boter bij de koekkruimels. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de...

02:19