bewaar
Limoncello
Limoncello
bewaar

Limoncello

De Italiaanse citroenlikeur kun je ook zelf maken. Nodig: een flinke dosis geduld.

10 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

1 portie

500 ml

wodka

4

citroenen

150 g

kristalsuiker

300 ml

kraanwater

Dit heb je nodig

  • goed afsluitbare fles of pot (1 liter)

De Italiaanse citroenlikeur kun je ook zelf maken. Nodig: een flinke dosis geduld.

Aan de slag

1

Schenk de wodka in de fles of pot. Schil met een dunschiller de gele schil van de citroenen en voeg toe aan de wodka. Sluit de fles of pot goed af en zet 3 weken op een koele, donkere plaats. Schud af en toe.

2

Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en neem van het vuur. Laat het suikerwater afkoelen. Voeg het suikerwater toe aan de citroenwodka en sluit de fles of pot weer goed af. Laat nog 1 week staan op een donkere, koele plek.

3

Schenk de likeur door een zeef en vang op in een maatbeker. Schenk terug in een schone fles. Serveer de limoncello koud na de maaltijd. Of maak een frisse cocktail door een scheutje in een glas prosecco te schenken.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.