Spoom li­mon­cel­lo

Maak je limoncello-spoom from scratch met zelfgemaakte citroensorbet en meringue.

  • drankje met alcohol
  • 8 stuks
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(2) waardeer
drankje met alcohol Maak je limoncello-spoom from scratch met zelfgemaakte citroensorbet en meringue. 8 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ijsmachine
  • staande mixer met deeghaken
  • suikerthermometer
  • 8 champagneflûtes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren. Bewaar het eiwit, de dooiers worden niet gebruikt.
  2. Breng 200 ml water met 100 g suiker aan de kook in een steelpan. Kook 2 min. door en laat in 40 min. helemaal afkoelen. Pers de citroenen uit. Meng de afgekoelde suikersiroop met 225 ml citroensap. Draai het mengsel in een ijsmachine tot sorbetijs.
  3. Maak ondertussen de Italiaanse meringue (kookschuim). Breng 130 g suiker met de rest van het water aan de kook in een steelpan. Zet een suikerthermometer in de pan. Doe ondertussen de eiwitten met een snufje zout in de kom van een staande of handmixer. Begin met het opkloppen van de eiwitten als de suikersiroop een temperatuur van 113 °C heeft. Voeg terwijl de machine draait geleidelijk de rest de suiker toe aan het eiwit.
  4. Haal de suikersiroop van het vuur als hij 118 °C is. Giet hem al kloppend in een klein straaltje bij het eiwit. Klop op maximaal vermogen 2-3 min. tot de meringue lauw is. Mix het geklopte eiwit, de champagne, limoncello en het citroen-sorbet-ijs in de staande mixer of met een handmixer 15 sec. op de hoogste stand. Schenk het mengsel direct in de flûtes. Serveer direct.

bereidingstip:

Heb je geen ijsmachine? Je kunt ook kant-en-klaar sorbetijs gebruiken.

serveertip:

Leuk met in elk glas een plakje citroen ter garnering.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 37 g
    waarvan suikers 35 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in
november 2020

Spoom limoncello

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spoom li­mon­cel­lo

1
1
  • 2 middelgrote eieren

Splits de eieren. Bewaar het eiwit, de dooiers worden niet gebruikt.

2
2
  • 200 ml water
  • 100 g fijne kristalsuiker

Breng het water met het suiker aan de kook in een steelpan. Kook 2 min. door en laat in 40 min. helemaal afkoelen.

3
3
  • 6 citroenen

Pers de citroenen uit. Meng de afgekoelde suikersiroop met 225 ml citroensap. Draai het mengsel in een ijsmachine tot sorbetijs.

4
4
  • 130 g fijne kristalsuiker
  • 40 ml water

Maak ondertussen de Italiaanse meringue (kookschuim). Breng de suiker met de rest van het water aan de kook in een steelpan.

5
5
  • 1 snufje zout

Zet een suikerthermometer in de pan. Doe ondertussen de eiwitten met een snufje zout in de kom van een staande of handmixer.

6
6

Begin met het opkloppen van de eiwitten als de suikersiroop een temperatuur van 113 °C heeft.

7
7
  • 20 g fijne kristalsuiker

Voeg terwijl de machine draait geleidelijk de rest de suiker toe aan het eiwit.

8
8

Haal de suikersiroop van het vuur als hij 118 °C is. Giet hem al kloppend in een klein straaltje bij het eiwit.

9
9

Klop op maximaal vermogen 2-3 min. tot de meringue lauw is.

10
10
  • 300 ml champagne
  • 60 ml limoncello

Mix het geklopte eiwit, de champagne, limoncello en het citroen-sorbet-ijs in de staande mixer of met een handmixer 15 sec. op de hoogste stand.

11
11

Schenk het mengsel direct in de flûtes. Serveer direct.

bereidingstip:

Heb je geen ijsmachine? Je kunt ook kant-en-klaar sorbetijs gebruiken.

serveertip:

Leuk met in elk glas een plakje citroen ter garnering.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.