Spoom limoncello
Maak je limoncello-spoom from scratch met zelfgemaakte citroensorbet en meringue.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 middelgrote eieren
- 240 ml water
- 250 g fijne kristalsuiker
- 6 citroenen
- 1 snufje zout
- 300 ml champagne
- 60 ml limoncello
Keukenspullen
- ijsmachine
- staande mixer met deeghaken
- suikerthermometer
- 8 champagneflûtes
Advertentie
Bereiden
- Splits de eieren. Bewaar het eiwit, de dooiers worden niet gebruikt.
- Breng 200 ml water met 100 g suiker aan de kook in een steelpan. Kook 2 min. door en laat in 40 min. helemaal afkoelen. Pers de citroenen uit. Meng de afgekoelde suikersiroop met 225 ml citroensap. Draai het mengsel in een ijsmachine tot sorbetijs.
- Maak ondertussen de Italiaanse meringue (kookschuim). Breng 130 g suiker met de rest van het water aan de kook in een steelpan. Zet een suikerthermometer in de pan. Doe ondertussen de eiwitten met een snufje zout in de kom van een staande of handmixer. Begin met het opkloppen van de eiwitten als de suikersiroop een temperatuur van 113 °C heeft. Voeg terwijl de machine draait geleidelijk de rest de suiker toe aan het eiwit.
- Haal de suikersiroop van het vuur als hij 118 °C is. Giet hem al kloppend in een klein straaltje bij het eiwit. Klop op maximaal vermogen 2-3 min. tot de meringue lauw is. Mix het geklopte eiwit, de champagne, limoncello en het citroen-sorbet-ijs in de staande mixer of met een handmixer 15 sec. op de hoogste stand. Schenk het mengsel direct in de flûtes. Serveer direct.
bereidingstip:
Heb je geen ijsmachine? Je kunt ook kant-en-klaar sorbetijs gebruiken.
serveertip:
Leuk met in elk glas een plakje citroen ter garnering.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 195 kcal
- eiwit 1 g
-
koolhydraten 37 g
waarvan suikers 35 g - natrium 80 mg
Ook te zien in
Spoom limoncello
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spoom limoncello
- 2 middelgrote eieren
Splits de eieren. Bewaar het eiwit, de dooiers worden niet gebruikt.
- 200 ml water
- 100 g fijne kristalsuiker
Breng het water met het suiker aan de kook in een steelpan. Kook 2 min. door en laat in 40 min. helemaal afkoelen.
- 6 citroenen
Pers de citroenen uit. Meng de afgekoelde suikersiroop met 225 ml citroensap. Draai het mengsel in een ijsmachine tot sorbetijs.
- 130 g fijne kristalsuiker
- 40 ml water
Maak ondertussen de Italiaanse meringue (kookschuim). Breng de suiker met de rest van het water aan de kook in een steelpan.
- 1 snufje zout
Zet een suikerthermometer in de pan. Doe ondertussen de eiwitten met een snufje zout in de kom van een staande of handmixer.
Begin met het opkloppen van de eiwitten als de suikersiroop een temperatuur van 113 °C heeft.
- 20 g fijne kristalsuiker
Voeg terwijl de machine draait geleidelijk de rest de suiker toe aan het eiwit.
Haal de suikersiroop van het vuur als hij 118 °C is. Giet hem al kloppend in een klein straaltje bij het eiwit.
Klop op maximaal vermogen 2-3 min. tot de meringue lauw is.
- 300 ml champagne
- 60 ml limoncello
Mix het geklopte eiwit, de champagne, limoncello en het citroen-sorbet-ijs in de staande mixer of met een handmixer 15 sec. op de hoogste stand.
Schenk het mengsel direct in de flûtes. Serveer direct.
bereidingstip:
Heb je geen ijsmachine? Je kunt ook kant-en-klaar sorbetijs gebruiken.
serveertip:
Leuk met in elk glas een plakje citroen ter garnering.