Mousse
Mousse

Mousse

Licht, fluweelzacht en romig zoet: mousse is het perfecte toetje voor de feestdagen. Makkelijk om te maken en heerlijk om te eten. Ga voor de klassieke chocolademousse of varieer met koffie en fruit; dit luchtige dessert scoort!

Witte chocolademousse met kletskoppen

Witte chocolademousse met kletskoppen

Ingrediënten

4 personen

100 g

witte chocolade

1

middelgroot ei

75 ml

verse slagroom

4

kletskoppen

  1. Doe de chocolade in een kom boven een pan met een laagje heet water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Laat de chocolade voor ¾ smelten. Zet het vuur uit en laat de chocolade iets afkoelen.
  2. Splits het ei. De dooier wordt niet gebruikt. Klop het eiwit met een mixer stijf in 4 min. tot het glanst en pieken vormt.
  3. Klop de slagroom in 5 min. op met de mixer. Meng 3 el van de slagroom (per 4 personen) door de chocolade tot alles goed gemengd is. Schep het chocolade-roommengsel door de rest van de opgeklopte slagroom.
  4. Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het chocolade-roommengsel, zodat er zoveel mogelijk lucht in de mousse blijft. Zet de mousse afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Leg de kletskoppen op de bordjes. Doop 2 ovale eetlepels in een bakje heet water. Maak met de warme lepels quenelles van de mousse en leg op elke kletskop een quenelle.