Tiramisu-trifle
De minichocosoesjes bovenop dit spektakelstuk maken het helemaal af.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 ml verse slagroom
- 5 espressosticks
- 4 el kristalsuiker
- 200 ml Tia Maria koffielikeur (Gall&Gall)
- 250 g mascarpone (zachte roomkaas)
- 50 ml water (heet)
- 24 lange vingers
- 36 diepvries chocosoesjes
- 1 tl cacaopoeder
Keukenspullen
- handmixer
- diepe glazen schaal (∅ 20 cm)
Advertentie
Bereiden
- Klop de slagroom in een ruime kom met 3 espressosticks en de suiker met een mixer stijf. Roer de helft van de koffielikeur door de mascarpone. Spatel de mascarpone door de slagroom. Los de rest van de espressosticks op in het hete water en meng de rest van de koffielikeur erdoor.
- Doop 12 lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de bodem van de glazen schaal. Schep hierop een laag mascarponemengsel van 2 cm. Leg 10 moorkopsoesjes erop tegen de rand van de schaal.
- Doop 6 lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel binnen de soesjesring. Verdeel de helft van de rest van het mascarponemengsel erover en bedek weer met 10 soesjes en 6 in het koffiemengsel gedoopte lange vingers.
- Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover, strijk glad met een spatel. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bedek voor serveren de bovenkant met de rest van de soesjes. Bestrooi met cacao, gebruik een zeef(je).
variatietip:
Voor een alcoholvrije variant kun je de koffielikeur vervangen door 200 ml Siroop voor in de koffie karamel (flesje 250 ml).
Tip:
Je kunt de koffielikeur ook zelf maken. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.
bewaartip:
Je kunt deze trifle 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Tiramisu maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 46 g
waarvan verzadigd 29 g - natrium 55 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Tiramisu-trifle
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tiramisu-trifle
- 500 ml verse slagroom
- 3 espressosticks
- 4 el kristalsuiker
- 100 ml Tia Maria koffielikeur
- 250 g mascarpone
Roer de koffielikeur door de mascarpone. Spatel de mascarpone door de slagroom.
- 2 espressosticks
- 50 ml water
- 100 ml Tia Maria koffielikeur
Los de espressosticks op in het hete water en meng de koffielikeur erdoor.
- 12 lange vingers
Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de bodem van de glazen schaal.
- 10 diepvries chocosoesjes
Schep hierop een laag mascarponemengsel van 2 cm. Leg de moorkopsoesjes erop tegen de rand van de schaal.
- 6 lange vingers
Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel binnen de soesjesring.
- 10 diepvries chocosoesjes
- 6 lange vingers
Verdeel de helft van de rest van het mascarponemengsel erover en bedek weer met de soesjes en de in het koffiemengsel gedoopte lange vingers.
Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover, strijk glad met een spatel. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- 16 diepvries chocosoesjes
- 1 tl cacaopoeder
Bedek voor serveren de bovenkant met de rest van de soesjes. Bestrooi met cacao, gebruik een zeef(je).
variatietip:
Voor een alcoholvrije variant kun je de koffielikeur vervangen door 200 ml Siroop voor in de koffie karamel (flesje 250 ml).
bewaartip:
Je kunt deze trifle 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.