bewaar
Eenvoudige tiramisu
Eenvoudige tiramisu
bewaar

Eenvoudige tiramisu

Rustig maar: ieder krijgt zijn eigen portie.

40 min. bereiden
1 uur wachten
202waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

75 g

kristalsuiker

1 zakje

vanillesuiker

250 g

mascarpone

100 ml

espresso

125 ml

verse slagroom

4 el

koffielikeur

16

lange vingers

1 el

cacaopoeder

Rustig maar: ieder krijgt zijn eigen portie.

Aan de slag

1

Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Mix in een kom de dooiers met de suiker en de vanillesuiker met een mixer tot een dikke, romige massa. Roer de mascarpone met 2-3 el espresso los en klop luchtig door het dooiermengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep luchtig door het mascarponemengsel. Zet het mascarponemengsel minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.

2

Roer de rest van de espresso door de likeur. Leg telkens kruislings 4 lange vingers op een bord. Besprenkel de lange vingers met het espressomengsel. Doe een schep van het mascarponemengsel erop en bestrooi met een beetje cacaopoeder.

serveertipOok leuk om in coupes te serveren. Breek de lange vingers doormidden en doop ze vlak voor het serveren in het espressomengsel. Steek de koekjes nonchalant in coupes met het mascarponemengsel en strooi wat cacaopoeder over de bovenkant.

allergietipHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.