bewaar
Tiramisu met likeur
Tiramisu met likeur
bewaar

Tiramisu met likeur

De koning der toetjes! Het enige wat je nodig hebt is een beetje liefde en geduld.

15 min. bereiden
2 uur wachten
2668waarderingen

Ingrediënten

8 personen

125 ml

verse slagroom

75 g

witte basterdsuiker

4

middelgrote eieren

500 g

mascarpone

5 el

koffielikeur

200 ml

espressokoffie

175 g

lange vingers

1 el

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • schaal (20 x 25 cm)

De koning der toetjes! Het enige wat je nodig hebt is een beetje liefde en geduld.

Aan de slag

1

Klop de slagroom met ⅕ van de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf.

2

Maak de gardes van de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een lichtgele, romige crème. Meng de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom erdoor.

3

Schenk de koffielikeur samen met de espresso in een laag schaaltje of diep bord. Doop de helft van de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.

4

Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu.

variatietipLiever geen alcohol? Gebruik dan in plaats van koffielikeur karamelsiroop (fles 250 ml, Monin).

algemeenLET OP Door het gebruik van alcohol is dit recept niet geschikt voor kinderen. Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

bewaartipJe kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Tiramisu met likeur

Instructievideo - 02:14 min.