Tiramisu met likeur
De koning der toetjes! Het enige wat je nodig hebt is een beetje liefde en geduld.

Advertentie
Ingrediënten
- 125 ml verse slagroom
- 75 g witte basterdsuiker
- 4 middelgrote eieren
- 500 g mascarpone (zachte roomkaas)
- 5 el koffielikeur (of amandellikeur)
- 200 ml espressokoffie
- 175 g lange vingers
- 1 el cacaopoeder
Keukenspullen
- schaal (20 x 25 cm)
Advertentie
Bereiden
- Klop de slagroom met ⅕ van de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf.
- Maak de gardes van de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een lichtgele, romige crème. Meng de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
- Schenk de koffielikeur samen met de espresso in een laag schaaltje of diep bord. Doop de helft van de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.
- Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu.
variatietip:
Liever geen alcohol? Gebruik dan in plaats van koffielikeur karamelsiroop (fles 250 ml, Monin).
Tip:
LET OP Door het gebruik van alcohol is dit recept niet geschikt voor kinderen. Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
bewaartip:
Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Tiramisu met likeur
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 35 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 23 g - natrium 40 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Tiramisu met likeur
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tiramisu met likeur
- 125 ml verse slagroom
- 15 g witte basterdsuiker
Klop de slagroom met de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf.
- 4 middelgrote eieren
- 60 g witte basterdsuiker
Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een lichtgele, romige crème.
- 500 g mascarpone
Meng de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
- 5 el koffielikeur
- 200 ml espressokoffie
Schenk de koffielikeur samen met de espresso in een laag schaaltje of diep bord.
- 87½ g lange vingers
Doop de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee.
- 87½ g lange vingers
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over het mascarponemengsel.
Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.
Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- 1 el cacaopoeder
Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu.
variatietip:
Liever geen alcohol? Gebruik dan in plaats van koffielikeur karamelsiroop (fles 250 ml, Monin).
bewaartip:
Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.