Ti­ra­mi­su met li­keur

De koning der toetjes! Het enige wat je nodig hebt is een beetje liefde en geduld.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(2.601) waardeer
italiaans nagerecht De koning der toetjes! Het enige wat je nodig hebt is een beetje liefde en geduld. 8 personen
3 2.601

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schaal (20 x 25 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de slagroom met ⅕ van de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf.
  2. Maak de gardes van de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een lichtgele, romige crème. Meng de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
  3. Schenk de koffielikeur samen met de espresso in een laag schaaltje of diep bord. Doop de helft van de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.
  4. Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu.

variatietip:

Liever geen alcohol? Gebruik dan in plaats van koffielikeur karamelsiroop (fles 250 ml, Monin).

Tip:

LET OP Door het gebruik van alcohol is dit recept niet geschikt voor kinderen. Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

video

Ti­ra­mi­su met li­keur

recipevideo - 02:14 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tiramisu met likeur

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ti­ra­mi­su met li­keur

1
1
  • 125 ml verse slagroom
  • 15 g witte basterdsuiker

Klop de slagroom met de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Maak de gardes van de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt).

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

3
3
  • 60 g witte basterdsuiker

Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een lichtgele, romige crème.

4
4
  • 500 g mascarpone

Meng de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom erdoor.

5
5
  • 5 el koffielikeur
  • 200 ml espressokoffie

Schenk de koffielikeur samen met de espresso in een laag schaaltje of diep bord.

6
6
  • 87½ g lange vingers

Doop de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee.

7
7
  • 87½ g lange vingers

Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over het mascarponemengsel.

8
8

Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.

9
9

Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

10
10
  • 1 el cacaopoeder

Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu.

variatietip:

Liever geen alcohol? Gebruik dan in plaats van koffielikeur karamelsiroop (fles 250 ml, Monin).

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.