Rundvlees
Rundvlees

Rundvlees

Mals, sappig en prachtig rood: rundvlees op z’n best. Ben jij liefhebber van dungesneden carpaccio of ga jij voor malse entrecote? Wij serveren je alles: van côte de boeuf tot boeuf bourguignon.

Biefstuk met truffel-parmezaanboter en gepofte rode ui

Biefstuk met truffel-parmezaanboter en gepofte rode ui

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de biefstukken en roomboter op kamertemperatuur komen. Snijd de bovenste puntjes van de uien af, maar schil de uien niet. Snijd de uien in kwarten, maar niet helemaal door. Besprenkel ze met ⅙ van de olie. Wikkel de uien in aluminiumfolie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en pof ze ca. 30 min. in de oven.
  2. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Meng de boter met de kaas en tapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep de truffel-parmezaanboter op een stuk vershoudfolie en vorm er met behulp van de folie een rolletje van. Draai de folie aan beide uiteinden dicht en laat de boter in de koelkast opstijven.
  4. Dep het vlees droog met keukenpapier. Verwarm een koekenpan met de rest van de olie op hoog vuur en bak de biefstukken in 3-4 min. medium rare. Keer halverwege. Haal uit de pan en laat 5 min. op een bord rusten onder aluminiumfolie.
  5. Haal de uien uit de oven, verdeel over de borden en open de bovenkant van de folie. Snijd de truffel-parmezaanboter in 4 stukjes (per 4 personen). Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg er een plakje truffel-parmezaanboter op.