Eton mess tri­f­le

Welk toetje is gemaakt om te delen? De eton mess, natuurlijk.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(1) waardeer
nagerecht Welk toetje is gemaakt om te delen? De eton mess, natuurlijk. 8 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het bevroren fruit samen met ⅔ van de suiker in een steelpan en verwarm 15 min. op laag vuur. Zet het vuur uit en laat minimaal 30 min. afkoelen.
  2. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Breek de meringues in stukken. Verdeel de helft over de bodem van de glazen schaal of de glazen. Verdeel eerst de helft van de fruitsaus en dan de helft van de slagroom erover. Herhaal deze lagen met de rest van de meringues, de rest van de fruitsaus en de rest van de slagroom.

variatietip:

Je kunt ook merinquettes vanille gebruiken voor deze trifle

serveertip:

Garneer de trifle met muntblaadjes.

bewaartip:

Je kunt de fruitsaus 5 dagen van tevoren maken.

video

Eton mess tri­f­le

leuk-snel - 00:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Eton mess trifle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eton mess tri­f­le

1
1
  • 500 g diepvries zomerfruit
  • 50 g fijne kristalsuiker

Doe het bevroren fruit samen met de suiker in een steelpan en verwarm 15 min. op laag vuur.

2
2

Zet het vuur uit en laat minimaal 30 min. afkoelen.

3
3
  • 500 ml verse slagroom
  • 25 g fijne kristalsuiker

Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf.

4
4
  • 4 citroenmeringues

Breek de meringues in stukken. Verdeel de helft over de bodem van de glazen schaal of de glazen.

5
5

Verdeel eerst de helft van de fruitsaus en dan de helft van de slagroom erover.

6
6

Herhaal deze lagen met de rest van de meringues, de rest van de fruitsaus en de rest van de slagroom.

variatietip:

Je kunt ook merinquettes vanille gebruiken voor deze trifle

serveertip:

Garneer de trifle met muntblaadjes.

bewaartip:

Je kunt de fruitsaus 5 dagen van tevoren maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.